Pladderbranchen.NU

Info

30-04-2009

Tagget med:

Hvor galt er det nu lige det står til, IFPI?

Pladeindustrien tuder over at det er umuligt at skabe en forretning baseret på downloads når der skal konkurreres med "gratis" hos fildelingstjenesterne. Samtidigt fordobler de kravene til antallet af solgte downloads for at kunne opnå guld og platin.

Et af pladeindustriens hovedargumenter for at fildeling for enhver pris skal stoppes er at det er umuligt at stable en forretning på benene så længe man skal konkurrere med "gratis". Et argument der er noget vås, hvilket bl.a. blev bevist ved at både Radiohead og Nine Inch Nails, ved at forære musikken gratis væk og lade folk betale hvis de følte for det, formåede at tjene bedre end de har gjort ved traditionel distribution i form af gammeldags cd'er i butikkerne.

Til trods for denne umulighed har IFPI alligevel set sig nødsaget til at ændre på reglerne for hvor mange downloads der skal til før man scorer guld og platin. For det går faktisk rigtig godt! Derfor skal man nu sælge dobbelt så mange downloads for at indkassere guld og platin.

Tør man på den baggrund gå ud fra at vi ikke længere skal høre på argumentet om at det er svært at sælge downloads når folk på ulovlig vis kan få det samme helt gratis?

Dette site har (heldigvis) ingen tilknytning til IFPI. Leder du efter IFPI's propagandacentral, kan du finde den lige her.

Alt indhold er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.5 Danmark Licens.