Pladderbranchen.NU

Fremtidens forretningsmodel?

Trent Reznor fra Nine Inch Nails har gennem se sidste par år eksperimenteret med måder at tjene på sin musik samtidigt med at han forærer den væk gratis. Og det er lykkedes ganske godt. Her er nogle citater fra et par gode videoklip.

Trent Reznor fra Nine Inch Nails har længe været fortaler for fildeling. Siden han slap fri fra kontrakten med sit tidligere pladeselskab har han eksperimenteret med hvordan man kan tjene penge sin musik uden at skulle bekymre sig om fildeling og rettigheder. Her er et nogle citater fra et par relevante videoklip der absolut er anbefalelsesværdige at bruge en times tid på at se.

If you're doing the math in your head, that's $750.000 gross in 30 hours for music that he was giving out for free.

Ovenståede citat er taget fra et foredrag med Michael Masnick (15:45) der fortæller hvordan det er lykkedes Trent Reznor at tjene penge på musik han samtidig forærer væk gratis (via Henrik Moltke).

We're in between business models. The old record labels are dead. And the new thing hasn't really come out yet. So, Im hoping that whatever gets established puts a lot more power in the hands of the artists.
I know the people running these labels. And they don't know what is going on.

De to ovenstående citater er taget fra dette interview med Trent Reznor (40:44), hvor han er på besøg hos Digg i deres Dialogg-interviewserie. Han fortæller bl.a. om sin eksperimenter med gratis musik og BitTorrent (via Creative Commons).

Dette site har (heldigvis) ingen tilknytning til IFPI. Leder du efter IFPI's propagandacentral, kan du finde den lige her.

Alt indhold er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.5 Danmark Licens.